Актуалните цветове за 2022

Новата 2022 година е вече тук, а с нея идват и новите тенденции и актуални цветове. Много експерти и компании като Pantone, WGSN и Etsy започнаха да представят своите прогнози за актуалните цветове през тази година. Предвидените цветови тенденции за годината имат за цел да отразяват оптимизъм, растеж, обновяване и чувство за позитивност.

Броени дни преди края на 2021 г. Pantone обяви цвета на 2022 година. Това е цветът с име PANTONE 17-3938 Very Peri. Цветът е чисто нов. Вместо да избират от огромния набор от нюанси, специалистите от института решават да създадат изцяло нов цвят, който да отразява динамичното време, в които живеем в момента.

Цветът Very Peri има изключително живи синьо-лилави нюанси с нотки на виолетово и червено. Според създателите на цвета, той олицетворява смелото присъствие и насърчава изобретателността и креативността. Енергията, която този синьо-лилаво-виолетов цвят носи, е динамична, но същевременно стабилна. Комбинацията от топли и студени нюанси в един цвят е отражение на новостите, които епохата носи.

Освен лилавата гама, която се очаква да е много актуална, както предишни години много от цветовете на 2022 г. отново са вдъхновени от природните и земни нюанси – неутрални и пастелни цветове. Различните видове зелено са в тенденция от доста време и през новата година нюансите ще продължат да са актуални. Цветът на годината избран от компанията Etsy е изумруденото зелено. Други цветове са бежово, кафяво, жълто и червено. Като част от прогнозите за актуални цветове, освен Very Peri от Pantone, другите нюанси на синьото са по-ярки и пастелни.

Очаквайте новите ни предложения и колекциите на „Дино“ през новата 2022 г.