На планина през лятото

Planina_baner

Планината е предпочитана дестинация през летния сезон за много хора. За тези, които искат да избягат от градския шум и парти атмосферата на морето, планината е перфектния избор. Но много често хората, тръгват неподготвени, мислейки, че разходка в планината е като разходка в парка.  Планината крие много изненади, затова сме направили списък с най-важните дрехи и аксесоари, които да не забравяте:

Раница

Дори и за уикенд в планината, раницата е най-важното нещо, там може да носите резервни дрехи, вода, храна и приспособения за игра.

Удобни обувки

В зависимост къде отивате, удобни маратонки биха ви свършили работа, но за по-високите места, летни туристически обувки са задължителни. Вземете резервен цифт, ако се очакват валежи през периода на вашата екскурзия. Ако пък нямате място за допълнителни обувки, вземете няколко резервни чорапи с вас.

Удобни дрехи

За дамите – клин с тениска, за мъжете къси панталони и тениска са подходящи за през деня, но вечерите става доста студено, затова ви съветваме да си новите и дълго долнище с вас.

Връхна дреха

Ветровка, суитшърт, водоустойчиво яке са задължителни. Времето е много променливо и задължително трябва да имате дебела дреха, в случай, че сте решили да оставате във високите части на планината повече от обедните часове.

Добра компания!